2011. június 12., vasárnap

Ladybug invasion!

This time I wanted something foolproof again, a design hard to mess up. But I still wanted something cute and summer-like (well, it's summer here, so why not), this is why I did this ladybug design - quite simple, cute, and not too time-consuming. (The latest one is a real important factor in the middle of the exam period. Hah.) Here it goes - ladybugs!

Ezúttal is valami hülyebiztosat akartam, egy olyan dizájnt, amit nehéz elrontani. De mégis valami aranyosra és nyáriasra vágytam (végül is itt éppen nyár van, szóval miért ne), ezért készítettem el ezt a katicás dizájnt - meglehetősen egyszerű, aranyos, és nem különösebben időigényes. (Ez utóbbi nagyon fontos a vizsgaidőszak közepén. Hah.) Íme, itt vannak ők - a katicák!

I wonder if they would look better if I had placed the dots randomly. What do you think?
Azon gondolkozom, jobban nézne-e ki, ha véletlenszerűen lennének a pöttyök. Szerintetek?

At first I had doubts about my nail length. I've seen this design (at least variations of it) many times and I always thought it looked better on shorter nails. Not those extreme, couldn't-cut-it-any-shorter nails, but the decent, nicely shaped ones. After finishing all of my nails, I still think it would look better on slightly shorter ones, but I simply couldn't cut them :D

Eleinte kétségeim voltak a körmeim hosszúságát illetően. Elég sokszor láttam már ezt a dizájnt (legalábbis különféle változatait) és mindig úgy gondoltam, rövidebb körmökön jobban mutat. Nem azokon a nagyon rövid, ennél-rövidebbre-nem-is-vághatnád körmökön, hanem a visszafogott, szép formájúakon. Miután végeztem minden körmömmel, még mindig úgy gondolom, jobban mutatna, ha kicsivel rövidebbek lennének, de nem volt szívem levágni őket :D

My shortest nail is on my thumb - I think that one is the cutest. Chubby, fat, adorable!
A legrövidebb körmöm a hüvelykujjamé - szerintem az a legaranyosabb. Pufi, duci, imádnivaló!

The shape of my nails is one of the reasons why I decided on ladybugs. I've seen it done on square shaped nails, and I've only seen one design so far which actually looked okay. (Ladybugs aren't cubic after all, are they?) I had no problem with that, and I'm glad my nails are oval at the moment. I'm planning on doing a post about this sometime soon, so stay tuned :)

A körmeim formája az egyik oka annak, hogy a katicák mellett döntöttem. Láttam már szögletes körmökön is, de eddig talán egyetlen dizájnnal találkoztam, ami tűrhetően nézett ki. (A katicák nem kocka alakúak, nem igaz?) Szóval ezzel nem volt gondom, örülök, hogy a körmeim épp kerekre vannak reszelve. Tervezek erről egy blogbejegyzést nemsokára :)

Just like everything, this one looks better from a good distance, too :)
Mind minden más, ez is jobban mutat a megfelelő távolságból :)

After applying the top coat, the end result was nice, but too shiny for my taste, and the ladybug itself also got kinda lost in between all those reflecting lights and shine... I think you know where this leads: matt top coat! At first I wasn't sure it was a good decision, but the red base itself is quite shimmery, so I'm glad I applied it after all.

A fedőlakk felvitele után a végeredmény ugyan szép volt, de az én ízlésemnek túl fényes, és maga a katica is eléggé elveszett a visszaverődő fényekben és csillogásban... Azt hiszem, tudjátok, ez hova vezetett: matt fedőlakk! Először nem voltam biztos benne, hogy jó döntés volt, de a piros alap maga is elég csillogós, így végül örülök, hogy felvittem ezt a réteget is.

Have I ever mentioned how terribly afraid I am of insects? :D
Említettem már, mennyire rettegek a rovaroktól? :D

I didn't need much for this design - just two colours and a dotting tool. (Yeah, I created the lines with the dotting tool, too. I just can't get on well with thin nail art brushes.)

Nem volt szükségem sok mindenre ehhez a dizájnhoz - két szín és egy pöttyöző eszköz, aminek még mindig nem tudom a magyar nevét. (Igen, a vonalakat is ezzel készítettem. Egyszerűen nem jövök ki jól a vékony dekor ecsetekkel.)

I was planning on adding eyes, too, but I changed my mind.
Úgy terveztem, szemeket is rajzolok, de meggondoltam magam.

I also realised this design makes nails look longer - probably because of the vertical line. In the end, I'm satisfied with this manicure, and it probably will stay for a week :)

Az is feltűnt, hogy ez a dizájn optikailag nyújtja a körmöt - valószínűleg a függőleges vonal miatt. Végül is elégedett vagyok ezzel a manikűrrel, valószínűleg egy hétig fent marad :)

Thank you for reading, and let me know if you've got anything to say :)

Köszönöm szépen a figyelmet, és írjatok nyugodtan, ha bármi eszetekbe jut :)

8 megjegyzés:

lex írta...

Nekem tetszik, nagyon aranyos :D Én is pöttyözni akartam tegnap valamilyen formában, de aztán felvittem egy réteg metálszínű lakkot, aztán meg ilyen csillámokat kentem rá :) Legközelebb lehet, hogy katicázok én is :)

Sedna írta...

Örülök, hogy tetszik :D Velem is előfordult, hogy eltértem az eredeti tervtől, nem is kevésszer XD Hajrá a legközelebbi katicához, ha úgy döntesz :D

Szandika1567 írta...

Jaj nagyon aranyos lett ... még a tavasszal én is csináltam ilyet csak én festettem a katicának szemet is :D

Sedna írta...

Köszönöm szépen :D Azt megkérdezhetem, hogy milyen színűre csináltad meg a szemeit? Én részben azért nem rajzoltam nekik, mert ötletem sem volt, milyen színnel nézne ki jól :)

Leslie írta...

so adorable! love your sweet manicure! xx

Sedna írta...

Thank you so much ^^

Szandika1567 írta...

Ha jól emlékszem akkor úgy csináltam a szemeket, hogy tettem a körmömre egy fehér pontot és abba még egy pici feketét :)

Sedna írta...

Ó, pöttyben pötty! Ez eszembe sem jutott :D Köszi szépen! ^^

Megjegyzés küldése