2011. február 3., csütörtök

Let's get it started

Ladies and Gentlemen, here comes my insanelyhugenumber-th blog. At least with this one I can prevent the problem of posting useless stuff every other day - because that is what I usually do on the first few weeks after creating a new blog. This time, I'll try to be more specific than ever: I'll only write about my current manicure and about how I managed to do it; with loads of pictures of course.

Hölgyeim és Uraim, íme a nagyonsokadik blogom. De legalább ez alkalommal el tudom kerülni, hogy minden második nap írjak valami jelentéktelen ostobaságot - mert általában ez szokott történni egy blog létrehozása utáni első pár héten. Most azonban minden eddiginél jobban lekorlátozom a témát: csak az éppen aktuális manikűrömről fogok írni, és hogy hogyan készítettem; természetesen mindezt rengeteg képpel.

As you can see, my goal is to "collect" as many readers as possible, which is why I write in Hungarian and in English, too. I'll try to separate the languages with colours and such, so it'll be obvious which paragraph is the one you're interested in. Obviously, my first language is not English, so feel free to correct my errors :)

Amint az látható, a célom minél több olvasót "gyűjteni", ezért is írok angolul is és magyarul is. Megpróbálom színekkel és egyéb eszközökkel elkülöníteni a nyelveket, hogy egyértelmű legyen mindenki számára, melyik bekezdés is érinti őt. Nyilvánvalóan nem az angol az anyanyelvem, éppen ezért javítsatok ki nyugodtan :)

My goal - to have a lot of readers - is not purely selfish, though :) I read a few polish blogs regularly, and the most disturbing thing I have to deal with is the fact, that these ladies have so much more money to spend on polishes than me. If they post about their latest purchase, that means at least 5-6 different polishes, some more stickers and rhinestones, and much more. Maybe the country I live in is not the best spot for this hobby, but I could never afford to buy so much stuff at once - not to mention the fact that I am a university student who has no income whatsoever. So I try and use my creativity instead of my purse to create my manicures. This is what I'd like to share with the most people possible.

A célom - hogy sok olvasóm legyen - nem csupán önzésből ered :) Rendszeresen olvasok pár körömlakk-témájú blogot, és a legzavaróbb tény, amivel szembesülök, hogy ezeknek a hölgyeknek sokkal több pénzük van körömlakkokra, mint nekem. Ha a legutóbbi bevásárlásukról írnak, az legalább 5-6 különböző körömlakkot jelent, valamint ezen felül matricákat, díszítő köveket, stb. Lehet, hogy az ország, ahol élek, nem igazán a legjobb hely egy ilyen hobbinak, mindenesetre én sosem tudnám megengedni magamnak, hogy egyszerre ennyi mindent vegyek - nem is beszélve arról, hogy egyetemi hallgató vagyok, mindenféle bevétel nélkül. Ezért megpróbálom a kreativitásomat használni a pénztárcám helyett a különféle manikűrök elkészítéséhez. És ez az, amit a lehető legtöbb emberrel szeretnék megosztani.

I've been an "addict" for more than half a year now, and naturally this isn't the first time I'm taking pictures of my creations, but it never occured to me to take them when the manicure is not finished, or to write down which polishes I actually used. So I have a photo album on facebook with more than 100 pictures, but just the end results and in most of the cases I don't even remember which polishes I used. Here is the link:
http://www.facebook.com/album.php?aid=14863&id=1772542399&l=deda41bb8c

Már több mint fél éve vagyok "függő", és természetesen nem ez az első alkalom, hogy fényképeket készítek az alkotásaimról, de még sosem jutott eszembe félkész manikűrt lefényképezni, vagy éppen leírni milyen körömlakkokat használtam. Szóval van egy albumom facebookon több mint 100 képpel, de ezek csak a végső eredményt mutatják, és a legtöbbnél nem is emlékszem, milyen körömlakkot használtam. Itt a link:
http://www.facebook.com/album.php?aid=14863&id=1772542399&l=deda41bb8c

I think I already wrote too much, so here is my last sentence: Enjoy the posts, pictures, descriptions, and try my methods at home if you'd like!

Azt hiszem már most túl sokat írtam, szóval íme az utolsó mondatom: Gyönyörködjetek a bejegyzésekben, képekben, és próbáljátok ki a módszereimet otthon, ha szeretnétek!

3 megjegyzés:

lex írta...

Teljesen egyetértek, hogy nekünk egyetemistáknak sokkal korlátozottabb az anyagi keretünk ilyesmire, úgyhogy én is mindig próbálok ügyeskedni és olcsóbban megúszni a dolgokat :) Az meg a halálom, amikor megveszek egy drágább kozmetikumot - mindegy, hogy rúzs, körömlakk, szemceruza - és a színvonala a béka feneke alatt van egy noname, olcsóbb verzióhoz képest :/

hollywood-dreams írta...

szia, most reggel bukkantam a blogodra és már végigolvastam az összes bejegyzést. nagyon ügyes vagy, kreatív és imádom, ahogy írsz. gratulálok. :) végre egy blogger, aki nem csak egyszer használ egy lakkot, hanem megpróbálja kihozni belőle a legtöbbet. én most kezdtem a körömlakk-mániámat, ráadásul nem óriási a ráfordítható keretem, szóval én is próbálkozom a legtöbbet kihozni abból a kb 15 (viszonylag kombinálható) lakkból, amit birtoklok és nem eszetlenül vásárolni tovább, majd szembesülni azzal, hogy a fele beszáradt, pedig kb. egyszer használtam. további sok sikert :)

Sedna írta...

Szia!

Örülök, hogy tetszik a blog ^^ Az utóbbi időben nem nagyon posztoltam a vizsgaidőszak (és az azt megelőző hasonlóan megerőltető szorgalmi időszak) miatt, de igyekszem most már alkotni valamit :D Köszönöm a jókívánságot, és sok sikert a lakkozáshoz ^^

Megjegyzés küldése