2011. július 6., szerda

Patchwork... without stitches?

After my last design (the crackling one), which didn't require much work, patience, or creativity, I chose to do something more time-consuming :) The idea itself is from Kayla Shevonne's patchwork manicure. I used different colours, and didn't draw the stitches on, you'll see why.

A legutóbbi dizájn után (a repedezősre gondolok), ami egyáltalán nem igényelt sok munkát, türelmet, vagy kreativitást, úgy döntöttem, valami időigényesebbet csinálok :) Az ötlet maga Kayla Shevonne foltozott manikűrjéből ered. Más színeket használtam, és nem rajzoltam meg az öltéseket sem, majd később elmondom, miért.

The first step was the base coat of course, and after that came the outline. I decided not to apply white polish, like the tutorial I linked above says, but maybe it would have been better...? I used my dotting tool for everything (still not on good terms with small brushes), and the surface turned out to be quite uneven here and there. The white base would have come in handy.

Az első lépés természetesen az alapozó lakk volt, ezt követte a körvonalazás. Úgy döntöttem, fehér lakkot nem kenek fel, mint ahogy azt a fentebbi link írja, de talán jobb lett volna...? Mindent pöttyözővel (elneveztem, kész) készítettem (még mindig nem vagyok jóban a pici ecsetekkel), és a felvitel nem igazán lett egyenletes mindenhol. Jól jött volna a fehér alap.

I didn't care about perfection yet - I was going to clean up the outlines later anyway
Egyelőre nem törődtem azzal, hogy tökéletes legyen - később még úgyis javítottam a körvonalakon

Second step, purple polish, Astor Fash'n Studio No. 71. (This one is really old, and started to become way too thick... but I can't find polish thinner anywhere... -.-)

Második lépés, lila lakk, Astor Fash'n Studio No. 71. (Ez egy nagyon régi darab, és már túlságosan besűrűsödött... de nem találok lakkhígítót sehol... -.-)


Third step, Miss Sporty Lasting Colour No. 272.

Harmadik lépés, Miss Sporty Lasting Colour No. 272.


Fourth step, Essence Blossoms etc... 02 Like.

Negyedik lépés, Essence Blossoms etc... 02 Like.


Fifth step, making the black lines straight and thicker. (Thicker than I wanted, actually... this is why I decided against the stitches. The design would be dominated by black then, and it stands out too much already.) Plus top coat and some clean up. Done!

Ötödik lépés, a fekete csíkok egyenesítése és megvastagítása. (Vastagabbak lettek, mint szerettem volna... ezért nem rajzoltam meg az öltéseket. A dizájnt a fekete szín uralta volna úgy, pedig már így is nagyon feltűnő.) Plusz fedőlakk és egy kis takarítás. Kész!


I'm quite satisfied, although I wanted the black lines to be thinner. Maybe next time :) Thank you for reading, and let me know what you think!

Egész elégedett vagyok, bár vékonyabbra szerettem volna a vonalakat. Talán majd legközelebb :) Köszönöm a figyelmet, és osszátok meg velem a véleményeteket!

12 megjegyzés:

Castia írta...

Nekem jobban tetszik öltések nélkül. Legfeljebb nem patchworknek, hanem mozaiknak hívod. :) A színek is jól illenek egymáshoz.

Sedna írta...

Tényleg, mozaik! Na, ennyit a kreativitásomról :D Köszönöm szépen, igyekeztem jól összeválogatni a színeket, bár az Essence nem tudom mennyire passzol, nem olyan csillámos mint a másik kettő, meg talán a színe túlságosan hasonlít a miss sportysra? De végül az összhatás szerintem sem lett rossz :)

lex írta...

Nekem nagyon tetszik :) Kár, hogy mostanában úgy töredezik meg reped a körmöm, hogy ilyen hosszúra nem tudom megnöveszteni oO Rövid körmökön meg gondolom nem mutat ilyen jól...

Sedna írta...

Örülök, hogy tetszik ^^ Egyébként közvetlenül a képek készítése után letört egy darab az egyik körmömből... szóval most a jobb mutatóujjam körme félig szögletes, félig lekerekített, érdekesen néz ki -.-" Nem tudom elviselni, ha nem mértanilag ugyanolyanok a körmeim, úgyhogy kíváncsi leszek, mennyi ideig bírom így :D

Egyébként szerintem ez a minta rövid körmön is jól néz ki, feltéve, ha szögletesre van reszelve. Persze vékonyabb vonalakkal kell dolgozni, mint én XD (amit mondjuk nem nehéz...) Annak idején rövidebb és kerek körmeim voltak, amikor megtaláltam ezt a mintát a linkelt blogon, és azért nem csináltam meg, mert kereken szerintem nem mutatna jól.

Mindenesetre sok sikert hozzá, ha egyszer majd nekivágsz :D

Nóra írta...

Hú,nagyon látványos,tetszik :) Az a "pöttyöző" az pontosan micsoda? :D Kép esetleg róla lehet? :) Köszi :)

Sedna írta...

Köszi szépen, örülök, hogy tetszik ^^

A "pöttyöző" eredetileg "dotting tool" néven fut, csak én még nem találkoztam magyar elnevezésével. Különböző méretekben létezik, kis fém izéke gömböccel a végén:
http://images.villageorigin.com/009900-050/003.jpg?s=600

Nekem egy darab van, Essence márkájú :) Általában körömlakkba mártva pöttyök rajzolására szokták használni, ezért neveztem el pöttyözőnek, de ha egy csepp vízbe mártod, utána a strasszkövecskéket is könnyen fel lehet vele emelni és helyezni :)

lex írta...

Én a hullámcsattomat egyenesítettem ki és azzal szoktam pöttyözni :)

Sedna írta...

Igen, vannak ilyen jó kis házi módszerek :D Amíg nekem nem volt, én golyóstoll hegyével csináltam :D

Catwalk_bitch írta...

úúú nagyon klassz körmök. szeretek feltűnő, és olyan körmöket csinálni ami ritkaságnak számít:D olyankor még jobban esnek a dicsérő szavak, mint mikor a sima lakkozást dicsérik meg.:) következő körmöm ilyen lesz:P

Sedna írta...

Örülök, hogy tetszik :D Én is igyekszem általában olyasmikkel előrukkolni, ami nem mindennapi :D Sok sikert a következő lakkozáshoz ^^

Nóra írta...

Köszi,akkor elnézek egy Rossmannba,hátha felénk is kószál valahol egy Essence-es pöttyöző :D :))

Unknown írta...

Hát ez gyönyörű!:)

Megjegyzés küldése