2011. július 17., vasárnap

Jewelry on my nails

The basic idea was the design of my ring finger. (I wanted it to resemble a necklace, I don't know if anyone was reminded of one by seeing it though.) But I know I'm kind of lazy, so I started putting those teeny-tiny rhinestones (yep, one by one) on my ring finger first - if I give up, it can still look good with only those done this way. And so it happened :D

Az alapötlet a gyűrűsujjamon látható dizájn volt. (Egy nyaklánchoz hasonlóra akartam készíteni, bár nem tudom, eszébe jutott-e róla bárkinek is, amikor meglátta.) De tudom, hogy meglehetősen lusta vagyok, ezért az icipici kövecskéket először a gyűrűsujjamra kezdtem el felrakosgatni (igen, egyesével) - ha fel is adom, még mindig jól néz ki, ha csak a gyűrűsujjamat csinálom meg így. És így is lett :D


The colour itself is Essence Colour & Go 28 - Plum Perfect. The look on the pictures is pretty far away from this colour though, because I added a coat of my beloved QY No. 217 which I use so often. In itself it's pretty sheer and basically unnoticable, but when light hits it or it is applied above another colour, it works wonders. It totally changed the finish of this Essence polish anyway. (And the colour itself changed slightly, too. I forgot to take a picture holding the bottle, sorry for that!)

A szín maga az Essence Colour & Go 28 - Plum Perfect. Bár a képeken eléggé eltér ez a szín az eredetitől, mert rákentem egy réteget a hőn szeretett QY No. 217 lakkomból, amit olyan gyakran használok. Önmagában ez elég színtelen és gyakorlatilag észrevehetetlen, de amikor a fény megcsillan rajta, vagy ha egy másik szín felé kerül, csodákat tesz. Legalábbis ennek az Essence lakknak teljesen megváltoztatta a fényét. (És egy kicsit a színét is. Elfelejtettem az üveget tartva képet készíteni, bocsánat!)


So after I finished putting those insanely small pearl thingies on my ring finger, I was 100% sure I wouldn't do it on all of my nails. (I had a hard time convincing myself to do the other ring finger, too.) So the other 8 nails only got the bigger stones, near the cuticles, just how I like it.

Szóval miután befejeztem a hihetetlenül apró gyöngyszerűségek felrakását, 100%-ig biztos voltam benne, hogy ezt nem fogom végigcsinálni az összes körmömön. (Nehezen vettem rá magam a másik gyűrűsujjam befejezésére is.) Így a maradék 8 köröm csak a nagyobb strasszkövet kapta meg, a körömágybőr közelében, ahogy szeretem.


One more thing I wanted to mention: I usually apply top coat and then press the stones in it, apply another coat after drying, and that's it. This time, however, I used a specific kind of glue to attach them. The small bottle (can? tube? whatever) of Essence "nailglue for rhinestones" came with the stones themselves so I wanted to give it a try. Two of them (the pearls I mean) have escaped in the last 3 days, but I assume those would have gotten lost even if I had used my usual method.

Még egy dolgot akartam említeni: általában fedőlakkot viszek fel, és ebbe nyomom bele a követ, majd száradás után egy újabb réteget kenek fel, és ennyi. Most azonban egy speciális ragasztót használtam, hogy rögzítsem őket. A kis üvegcse (doboz? tubus? akármi) Essence körömragasztó magához a kövecskékhez járt, így ki akartam próbálni. Kettő közülük (mármint a gyöngyöcskék közül) már megszökött az elmúlt három napban, de valószínű ezek a szokásos módszerem alkalmazásával is eltűntek volna.


A last picture: I have more and more serious bubble problems. (I wanted to write bubble trouble but that would have been lame. Right?) Now I'm quite sure my lovely commenter, who said it was the fault of the top coat, was right. As time goes by and my top coat becomes more and more thick, more and more bubbles show up. Argh! Time to get a new one ASAP.

Egy utolsó kép: egyre több gondom van a buborékokkal. Most már szinte biztos vagyok benne, hogy igaza volt annak a kedves kommentelőnek, aki azt írta, a fedőlakk hibája. Ahogy telik az idő és a fedőlakkom egyre sűrűbb lesz, úgy tűnik fel egyre több buborék. Áááh! Ideje egy újat beszerezni amint lehet.


Thank you for reading, and let me know what you think! :)

Köszönöm a figyelmet, és írjatok, ha bármi eszetekbe jut! :)

5 megjegyzés:

lex írta...

Nagyon jó ez a lila lakk :) Meg a strasszok is bájosak, én is valamit ilyesmit fogok szerintem alkotni :)

Sedna írta...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik ^^ Sok sikert az alkotáshoz :D

Névtelen írta...

Szia! Ne dobd ki a beszáradt lakkot. Lehet kapni körömlakkhígítót. Én fodrászkellékesnél szoktam venni, a kis kiszerelésű 150 Ft körül mozog. Nem változtatja meg a színt sem, nem lesz halványabb a lakk, és ugyanolyan jól fed, mint előtte. Nem tudom, én eddig miért nem hallottam róla, pár hónapja vettem én is. Volt egy 8 éves avonos lakkom (ne kérdezd miért nem dobtam még ki:) ), és ugyanolyanná tette, mint új korában:) Bár a buborékokkal nem tudom, mit kezdene..

Sedna írta...

Szia!

Köszi az infót :) Hallottam már róla, hogy létezik ilyen, és őrizgetem is a már nem túl használható lakkjaimat, csak még sehol sem láttam konkrétan megvásárolható hígítót :S Mondjuk csak drogériákban néztem. Úgy tűnik, egy fodrászkellékest is útba kell ejtenem :D Köszönöm szépen a tippet! ^^

Névtelen írta...

Szívesen!:)

Megjegyzés küldése