2011. április 19., kedd

Boring designs - exam period is coming

Lately I have so much studying to do, I can't really spend hours with making my mani :( So my last two designs were quite simple and even similar to each other - there goes creativity. I won't spend much time typing this post either, sorry for that. Maybe the next design and post will be more interesting, thanks to the spring break we have here :)

Az utóbbi időben annyit kell tanulnom, hogy nem nagyon tudok órákat tölteni a manikűrözéssel :( Úgyhogy a legutóbbi két dizájnom elég egyszerűek és még egymáshoz hasonlóak is voltak - ennyit a kreativitásról. Ennek a posztnak az írogatásával sem fogok sok időt tölteni, elnézést érte. Talán a következő dizájn és bejegyzés érdekesebb lesz, az aktuális tavaszi szünetnek köszönhetően :)

The spring mani I had on about two weeks ago was so vivid I had to go with something more... simple next week. And because I just bought Essence's Best Friend (when I bought Sunshine 4ever), I had to try it. So here it goes, two coats of Best Friend:

A tavaszi manikűr amit körülbelül két hete csináltam annyira élénk volt, hogy valami... egyszerűbbet kellett kitalálnom. És mivel nemrég vettem meg az Essence Best Friend névre hallgató lakkját (ugyanakkor amikor a Sunshine 4evert), ki kellett próbálnom. Itt is van, két réteg Best Friend:




To be honest I wasn't perfectly satisfied with this polish. It is nearly impossible to make its surface even, at least for me it was extremely hard, and I didn't fully succeed either. I applied two coats and because it was so uneven I was thinking of applying a third one, but it was already too opaque like this for my taste, so I left it as it was. The brush was a bit too thin, too, which only made applying harder. I wanted to achieve an elegant look this time, so I put a rhinestone on each nail near the cuticle.

Hogy őszinte legyek nem voltam teljesen elégedett ezzel a lakkal. Majdnem lehetetlen volt egyenletes felületet létrehozni vele, legalábbis számomra nagyon nehéz volt, és nem is sikerült igazán. Két réteget vittem fel, de mivel annyira egyenetlen lett, gondolkoztam egy harmadikon is, csak már így is nagyon átlátszatlan volt az én ízlésemnek, úgyhogy békén hagytam. Maga az ecset is kissé vékony volt, ami még nehezebbé tette a felvitelt. Ez alkalommal elegáns kinézetet akartam elérni, így minden körmömre raktam egy-egy strasszkövet a körömágybőrhöz közel.





In the end I grew to like it, but I wasn't too depressed to wash it off either. It was a nice change after the yellow mani with the childish stickers, and that was what I wanted. I just want to post one last picture about some of the bubbles which showed while applying the second coat:

Végülis egészen megszerettem, de nem estem depresszióba amikor le kellett mosnom. Jól esett a váltás az előző sárgához képest a gyerekes matricákkal, és végül is ezt akartam. Csak még egy képet akarok mutatni a buborékokról amik a második réteg felvitele közben keletkeztek:

I've had worse, it wasn't visible from a good distance, so I wasn't bothered by it too much. But next time I will be way more careful while applying this polish.

Volt már rosszabb is, jó távolságból már nem is látszottak, úgyhogy nem zavart különösebben. De legközelebb sokkal óvatosabb leszek ezzel a lakkal.

3 megjegyzés:

lex írta...

A strasszokat valahogy ragasztod vagy csak a körömlakk fogja őket? Vettem én is egy csomaggal, de még sosem próbáltam és gondoltam, kérek tanácsot, ha már találtam végre egy magyart, aki ezzel foglalkozik :)

Sedna írta...

A kis kövecskéket mindig a fedőrétegbe nyomom bele, és annyi :) Ha nagyon púpos, kiáll, és félek, hogy beleakad valamibe, van, hogy még egy réteg fedőlakkot kenek rá utólag, de általában csak simán belenyomom a fedőrétegbe és kész :) Minimum 5-6 napig a helyén szokott maradni nekem, úgy, hogy mosogatok, hajat mosok, ilyesmi ^^

lex írta...

Akkor elég strapabíró :) Kipróbálom én is, aztán biztos hogy foglak majd zaklatni tanácsokért :)

Megjegyzés küldése